Dragi posetioci,

    Za prvi dan života ove stranice, mogu samo da obećam da će sadržaj biti bogat, raznovrstan, a nadasve zanimljiv svima koji uživaju u masaži, vole da masiraju ili ih naprosto ona zanima.

    Za početak, pogledajte našu paletu proizvoda namenjenu masaži, koju čine gelovi, kreme i ulja za masažu. Ukoliko postoji bilo kakvo pitanje u vezi sa proizvodima, molim vas da mi se slobodno obratite preko formulara za pitanja.

    Uskoro ćemo ovde objasniti sve elemente koji čine masažu pravim zadovoljstvom, naučićemo vas kako da postignete najbolje rezultate u masaži upotrebom odgovarajućih ulja, krema i gelova. Potrudiću se da napravim smeše i kompozicije koje će biti potpuno prirodne i zdrave, sa neverovatnim efektima.

    Verujte, ja se već radujem onom što ćemo zajedno otkriti i postići.


...

 

Malo upoznavanje sa vrstama masaže neće nam škoditi.

Svi znamo kako je bitno negovati kožu lica, potom i na vrat i ruke obraćamo posebnu pažnju. Nakon mesečne depilacije, ostatak kože ostaje gotovo neprimećen. Lepo bi bilo, osim losiona i mleka za telo, povremeno koži posvetiti malo nege i opuštanja kroz masažu. Koža veoma lako apsorbuje ono što joj ponudimo. Treba voditi računa da joj ponudimo upravo ono što joj je neophodno. Osnovno što morate imati na umu je da masaža, koju god odabrali, mora na kraju pružiti potpuno opuštanje i smirenje

Ukoliko primenjujete masažu kod kuće, te je vaš partner taj koji će vam priuštiti opuštanje kroz masažu, posvetite pažnju izboru ulja kreme ili gela koji će te naneti na vašu kožu. Mnogi smatraju da je ulje neprevaziđeno u masaži. Naša preporuka je, za manje vešte ili početnike, da se radije opredele za kremu ili gel. Prirodne kreme sadrže dovoljno odgovarajućih prirodnih ulja koja ostaju na koži dovoljno dugo da masaža bude ugodna, a ruke slobodno klize po njoj. Gel sa druge strane ima veću moć prodiranja i preporučuje se za posebne tretmane kože. Šta god da izaberete neka bude od prirodnih komponenti. Nemojte odabrati ulje, kremu ili gel na bazi parafina i vazelina, u koje spadaju i bebi ulja. Pogledajte na etiketi kakav je sadržaj preparata koji ste odabrali.

Ukoliko se radije prepuštate profesionalnoj masaži, raspitajte se o preparatu koji se koristi pri masaži. Imate puno pravo da se posavetujete sa maserom i tražite prirodne komponente koje odgovaraju stanju vaše kože. Mnogi problemi unutar organizma se takođe mogu rešiti masažom, jer putem kože koja ima veliku površinu, možete svom organizmu ponuditi mnogo.

Što se tiče same masaže postoji mala abeceda koja će vam pružiti uvid u mnoge vrste masaža. Odaberite onu koja vam se najviše dopada i odgovara vašem temperamentu.

AKUPUNKTURNA MASAŽA

Akupunkturna masaža svoju osnovu ima u kineskoj akupunkturi. Svrha ove masaže je uravnoteženje energije u telu. Energetska neravnoteža stvara kako psihičke, tako i fizičke probleme telu. Telo ima svoje meridijane i tačke, te terapeut metalnim štapićem, sledi energiju po telu, krećući se od tačke do tačke. Određene tačke se stimulišu laganom masažom jagodicama prstiju. Ovim postupkom telo se vraća u energetsku ravnotežu. Vrlo je efikasna kod bolova u leđima, glavobolja, mesečnih ciklusa, psihičkih poremećaja... 

AROMATERAPIJSKA ILI AROMA MASAŽA

Aroma masaža se zasniva na upotrebi etarskih ulja (o uljima možete pročitati više u Savetima za upotrebu ulja). Svako etarsko ulje u sebi sadrži čitav niz komponenti koje pozitivno utiču na ljudski organizam. Mnoga od njih su veoma lekovita, pomažu kod različitih oboljenja i stanja, kako tela tako i duha. Potrebno je poznavati delovanja etarskih ulja, odabrati kombinaciju koja odgovara stanju tela i potrebama, a potom etarska ulja pomešati sa biljnim uljima koja se nazivaju i baznim ili nosećim.

Naravno, poznavanje etarskih ulja nije od malog značaja. Verovatno ste čitali o hemotipovima etarskih ulja. Zapravo, jedno etarsko ulje, u zavisnosti u kojim je predelima biljka rasla ima različit sadržaj komponenti. Iz tog razloga se razlikuju dejstva određenih etarskih ulja, jedne iste biljke. Neki hemotipovi nisu namenjeni masaži.

Prilikom mešanja etarskih ulja preporučljivo je ne mešati više od tri vrste, mada se u različitim člancima, postovima, blogovima... nalaze razni brojevi u kombinacijama, tri je sasvim dovoljno i potpuno bezbedno, pod uslovom da su ulja primenljiva za masažu.

Aromaterapija u potpunosti opušta i telo i psihu upravo zahvaljujući etarskim uljima. Prvo ih osetimo kao divan opuštajući misris, a nakon masaže se oseti i njihovo blagotvorno dejstvo na čitav organizam. Pozitivno delovanje se može podstaći i toplim peškirom kojim se telo uvije nakon masaže, na kratko.